EnergieWest

Aanmelden van zonnepanelen bij Fluvius, hoe begin ik eraan?

fluvius zonnepanelen

Gefeliciteerd met de installatie van je gloednieuwe zonnepanelen! Nu is het moment aangebroken om optimaal te profiteren van de duurzame energie die je gaat genereren. Alvorens hiervan te kunnen genieten, is het essentieel om je zonnepaneleninstallatie op de juiste manier te registreren bij de netbeheerder, Fluvius. Hier zijn de stappen die je moet volgen om jouw zonnige reis te starten!

Onmisbare stappen bij de aanmelding:

1. AREI-reglement keuring:

Om je zonnepanelen te registreren, dienen ze eerst beoordeeld te worden door een erkende keurder volgens het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI). Deze keuring waarborgt de veiligheid en conformiteit van je installatie, waardoor je met een gerust hart gebruik kunt maken van je zonne-energiesysteem.

1. Online aanmelding bij Fluvius:

Ga naar de officiële website van Fluvius en meld je aan met behulp van je eID, token of itsme.
Zorg ervoor dat je de volgende documenten bij de hand hebt:

• De EAN-code van je energiemeter
• Een kopie van het keuringsrapport
• PVZ-nummer (nummer van de pv-installatie)
• Het gelijkvormigheidsattest
• Testrapport van de fabrikant van de zonnepanelenomvormer(s)
• De gegevens van de installateur

2. Digitale meterplaatsing

Als je nog geen digitale meter hebt, zal Fluvius deze kosteloos voor je installeren. De digitale meter maakt automatische verzending van meterstanden mogelijk, wat het proces van energieverbruiksmeting efficiënter maakt.
De digitale meter is verplicht binnen de Europese Unie, en dus ook in Vlaanderen en kan daarom ook niet geweigerd worden.

3. De voordelen van een correcte aanmelding:

3.A Premies en financiële voordelen

Indien je installatie dateert van vóór 2024, kom je mogelijk nog in aanmerking voor een premie van Fluvius. Deze premies kunnen aanzienlijk bijdragen aan het rendement van je investering in zonnepanelen, waardoor het financiële voordeel van je duurzame energieopwekking verder wordt versterkt.

3.B Nauwkeurige berekening van verbruik en injectie:

Met een correcte aanmelding zorgt Fluvius voor een precieze meting van je elektriciteitsverbruik en -injectie. Dit is vooral belangrijk als je overtollige energie wilt verkopen aan je energieleverancier.

3.C Bijdrage aan een duurzame toekomst:

Door je zonnepanelen aan te melden, draag je actief bij aan een duurzamere wereld. Fluvius kan de gegevens van alle aangemelde zonnepanelen gebruiken om het elektriciteitsnet efficiënter te beheren en de transitie naar groene energie te ondersteunen.

Het aanmelden van je zonnepanelen bij Fluvius is verre van overbodige bureaucratie; het is eerder een cruciale stap voor een duurzamere en financieel verstandigere toekomst.

Mocht je alsnog problemen ondervinden met je registratie dan staan we altijd klaar om je te assisteren bij het aanmelden van je installatie bij Fluvius. Neem contact met ons op en laat ons je helpen om het maximale uit je zonnepanelen te halen.

Like & Share
Scroll naar boven