EnergieWest

Boost jouw KMO met zonne-energie

Neem vandaag nog contact op met EnergieWest voor een gratis consultatie en ontdek hoe uw bedrijf kan profiteren van duurzame energie. Laat de zon werken voor uw bedrijf en geniet van de voordelen van kostenbesparing en duurzaamheid.

Optimaliseer uw bedrijf met zonnepanelen: Duurzame energie voor zakelijk succes

Bij EnergieWest begrijpen wij dat de overgang naar duurzame energie niet alleen een investering betekent voor de toekomst van uw bedrijf, maar ook een stap in de richting van een groenere wereld.

Als vooraanstaand bedrijf in duurzame energieoplossingen streven wij ernaar hoogwaardige zonnepanelen te leveren, vergezeld van professioneel advies op maat, om uw bedrijf te ondersteunen bij het bereiken van zijn duurzaamheidsdoelen. 

Onze deskundige adviseurs staan paraat om uw unieke vereisten te begrijpen en gepersonaliseerde oplossingen te bieden die afgestemd zijn op uw energieverbruik, type gebouw en de visie van uw bedrijf.

Verplichting tot zonne-energie voor grote bedrijven in Vlaanderen

Vanaf 2025 zullen 2.500 grote bedrijven in Vlaanderen verplicht zijn om zelf stroom op te wekken via zonnepanelen. Dit besluit van de Vlaamse regering geldt voor de grootste industriële elektriciteitsverbruikers, zoals zware industrieën, die veel stroom verbruiken maar weinig opwekken.

Dit houdt in dat ze tegen specifieke deadlines een bepaald minimumaantal zonnepanelen moeten installeren op hun dakoppervlak. Deze verplichting wordt in drie etappes ingevoerd:

  • 30 juli 2025: minstens 12,5Wp/m² dakoppervlakte aan zonnepanelen.
  • 1 januari 2030: 18,75Wp/m² dakoppervlakte aan zonnepanelen.
  • 1 januari 2035: 25Wp/m² dakoppervlakte bedekt met zonnepanelen.

Bedrijven die al geïnvesteerd hebben in een zonne-energie-installatie moeten ook aan deze maatregelen voldoen, maar kunnen hun bestaande installatie meetellen in het minimumaandeel.

Voordelen voor Uw Bedrijf

Duurzaam
Imago

Investering in zonnepanelen verbetert het groene imago van een bedrijf, waardoor het nieuwe doelgroepen aantrekt die waarde hechten aan duurzaamheid en milieubewustzijn.

Langdurige gebruikszekerheid

Met een gegarandeerde levensduur van 25 jaar bieden zonnepanelen bedrijven langdurige energiezekerheid en stabiliteit in hun energievoorziening

Financiële
Voordelen

Zonnepanelen bieden bedrijven een aantrekkelijk investeringsrendement van gemiddeld 14%, waardoor ze niet alleen bijdragen aan duurzaamheid, maar ook aan de financiële gezondheid van het bedrijf op lange termijn.

onafhankelijkheid
energieprijzen

Door zelf energie op te wekken met zonnepanelen kunnen bedrijven zich onttrekken aan schommelingen in energieprijzen, waardoor ze meer controle krijgen over hun operationele kosten.

Besparing
op Kosten

Door te investeren in zonnepanelen worden bedrijven vrijgesteld van bijdragen, belastingen en distributiekosten die anders gepaard gaan met traditionele energiebronnen, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn.

Mogelijkheid
tot Subsidies

De Vlaamse overheid biedt investeringssteun aan bedrijven die overstappen op duurzame energie, waardoor de kosten voor de installatie van zonnepanelen verder kunnen worden verlaagd.

Enkele realisaties voor bedrijven

Maak van uw bedrijf een duurzame pionier met EnergieWest

Bij EnergieWest overschrijden wij de traditionele grenzen van louter product- of dienstverlening. Onze queeste is het smeden van diepgewortelde, duurzame partnerschappen, gegrondvest op de fundamenten van vertrouwen, transparantie en verfijnd inzicht. De apex van uw tevredenheid dirigeert onze inspanningen, waarbij onze toewijding u met precisie begeleidt op uw expeditie naar duurzaamheid. Door EnergieWest als uw vooraanstaande bondgenoot te kiezen, stelt u zich in staat met ongeëvenaard vertrouwen te investeren in de toekomst van uw onderneming, terwijl u een significante en positieve impact verzekert op onze wereld.

Tom Coutteau

Algemeen directeur EnergieWest

Tom

Laat de zon werken voor uw bedrijf en geniet van de voordelen van kostenbesparing en duurzaamheid.

Scroll naar boven