EnergieWest

Innovatieve Energieoplossingen voor Bedrijven

Als trotse eigenaar van een bedrijf of pand begrijpen wij de noodzaak om voortdurend te streven naar verbeteringen in energie-efficiëntie. Daarom staan wij klaar om je te ondersteunen met innovatieve oplossingen zoals energieopslag en laadinfrastructuur. Of het nu gaat om het elektrificeren van je bedrijfsvloot of het tegemoetkomen aan de vraag naar oplaadpunten voor elektrische auto’s, wij nemen deze uitdaging graag van je over. Met onze diverse oplossingen kunnen we batterijen zowel binnen als buiten je pand installeren, waardoor we niet alleen vandaag aan je behoeften voldoen, maar ook voorbereid zijn op toekomstige groei.

Waarom batterijopslag?

De verschuiving naar duurzame energie wordt aangedreven door krachtige trends zoals decarbonisatie, digitalisering en decentralisatie. Het is een tijdperk waarin hernieuwbare energiebronnen en batterijopslag systemen steeds betaalbaarder worden en een cruciale rol spelen in het transformeren van ons energielandschap. Deze trends brengen uitdagingen met zich mee, maar bieden ook enorme kansen voor bedrijven die vooruit willen kijken.

Verhoog uw Bedrijfsflexibiliteit met Batterijopslag

Kostenbesparing op energieverbruik

Investeringen in batterijopslag kunnen aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor bedrijven. Door pieken in het energieverbruik af te vlakken en de energievraag te verschuiven naar momenten waarop de energieprijzen lager zijn, kunnen bedrijven profiteren van gunstigere tarieven. Dit resulteert in lagere energierekeningen en verbetert de algehele financiële gezondheid van het bedrijf.

Verbeterde
energie-efficiëntie

Batterijopslag stelt bedrijven in staat om hun energie-efficiëntie te verbeteren door overtollige energie op te slaan tijdens periodes van lage vraag of hoge opwekking. Deze opgeslagen energie kan vervolgens worden gebruikt tijdens piekuren of wanneer de energietarieven hoger zijn. Door het eigen verbruik te verhogen en afhankelijkheid van het net te verminderen, kunnen bedrijven hun operationele efficiëntie maximaliseren.

Toekomstbestendigheid en veerkracht

Investeringen in batterijopslag bieden bedrijven een robuuste oplossing voor de groeiende complexiteit van het energielandschap. Met hernieuwbare energiebronnen en volatiele energiemarkten kunnen batterijsystemen veerkracht bieden. Bedrijven vergroten hun energie-onafhankelijkheid en bereiden zich voor op toekomstige uitdagingen en kansen.

Maximaliseer jouw investering:

Met flexibele en modulaire batterijoplossingen helpen we je om het maximale uit je investering te halen. Of het nu gaat om het verhogen van je eigen energieverbruik, het afvlakken van pieken in je energieverbruik, of het handelen in elektriciteit op de energiemarkt, wij hebben de expertise en ervaring om je te begeleiden naar een succesvolle implementatie.

Ontvang een premie voor batterijsystemen voor bedrijven

Ondernemingen kunnen gebruikmaken van een investeringsaftrek voor energiebesparende maatregelen. Voor omvangrijke batterijsystemen kunnen Vlaamse bedrijven tot 40% subsidie aanvragen via het STRES-programma van VLAIO.

Voor meer informatie, bezoek de website van  VLAIO

Ontdek wat batterijopslag voor jouw bedrijf kunnen betekenen

Scroll naar boven