Thuisbatterijen

Energiewest bv

Thuisbatterijen met gecombineerde knowhow

BMW batterijcellen, zoals die gebruikt worden in electrische auto’s van BMW, worden ook gebruikt in de thuisbatterijen van het type Battery Flex. Aangevuld met Solarwatt’s jarenlange knowhow op het gebied van thuisopslag, kunnen ze jou de opslag op het hoogste niveau bieden. Verkrijgbaar bij Solarwatt-gecertificeerde premium-installateurs en dus ook bij Energiewest bv.

Battery Flex

Battery Flex thuisbatterijen
Foto: https://www.solarwatt.com

Door het succes van de zonnepanelen en de invoering van de digitale meter hebben we de gelegenheid om zelf te beslissen als we de teveel geproduceerde energie op het net steken of dat we deze opslaan op een thuisbatterij. Deze kan je dan opslaan om bijvoorbeeld ’s nachts of op een bewolkte dag te gebruiken. Zo bent u als klant minder afhankelijk van de prijzen die de energieleveranciers aan u aanrekenen.

Wij werken samen met trouwe partners zoals Solarwatt voor zowel residentiële klanten thuis als voor bedrijven die dit voordeel wensen.

Omdat er veel in de Battery flex opslagsysteem past

Met de Battery flex vergroot je merkbaar de zelfstandigheid en het eigen verbruik van jouw huishouden. Overtollige energie wordt opgeslagen en is beschikbaar wanneer je deze nodig hebt. 

  • Gebruik energie van de zon wanneer jij dat nodig hebt, dag en nacht
  • Verhoging eigen gebruik van opgewekte zonne-energie tot 80%
  • Uitbreidbare opslagcapaciteit
  • Ga voor maximale onafhankelijkheid

Modulaire opbouw

Het Solarwatt Battery flex systeem is modulair opgebouwd. Afhankelijk van je energiebehoefte en het aantal zonnepanelen bouw je dus de ideale matrix van batterijmodules. Weet je nog niet hoeveel capaciteit nodig is in jouw situatie? Je kunt er altijd voor kiezen om met een lager aantal modules te beginnen en dit later uit te breiden. Wat je in ieder geval wilt voorkomen is dat je een thuisbatterij koopt met een te grote capaciteit. Overcapaciteit is ten slotte niets anders dan weggegooid geld en dat zou zonde zijn.

Modulaire opbouw Battery Flex thuisbatterijen
Foto: https://www.solarwatt.com

Lange levensduur

Gemiddeld gaan thuisbatterijen 5 tot 15 jaar mee. De verwachte levensduur van de Battery flex thuisbatterijen is 15 jaar. Daarbij garandeert Solarwatt een bruikbare capaciteit na 10 jaar van minimaal 80%. De lange levensduur komt niet alleen door de hoge kwaliteit, maar ook door de intelligente sturing van de Battery flex Packs. Door de zelflerende software zijn de batterijcellen nooit onnodig lang voor 100% geladen, waardoor de batterijcellen minimale chemische stress ervaren en hierdoor veel langer meegaan en minder snel degraderen.

Topprestaties

De Battery Flex wordt ook gekenmerkt door zijn ontzettend korte reactiesnelheid. Veel apparaten vragen slechts een korte tijd stroom of hebben een hele hoge opstartstroom. Denk aan een inductiekookplaat, een koffiezetapparaat of strijkijzer. Deze kortstondige stroomvraag wil je natuurlijk ook kunnen voeden vanuit de thuisbatterij. Bij stroomvraag van een apparaat zal de Battery Flex binnen 0,35 seconde de maximale output leveren indien gevraagd. Veel andere thuisbatterijen hebben hiervoor meerdere seconden nodig om op te starten en duurt het nog veel langer voordat een maximale output wordt geleverd.

Maximale efficiëntie

Een ander belangrijk aspect is hoeveel van de opgewekte stroom het stopcontact bereikt. Het opladen en ontladen van een batterij kost namelijk ook energie. Dit komt doordat de stroom wordt omgezet, waardoor er ook warmte gevormd wordt. De plaats van de thuisbatterij binnen het systeem bepaalt hoe vaak zonne-energie moet worden omgezet. Hoe vaker dit gebeurt, hoe minder zonne-energie er overblijft. Bij toepassing van de Battery Flex bereikt 90% van de opgewekte zonne-energie het stopcontact, waar dit bij andere thuisbatterijsysteem slechts 75% kan zijn. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren en kun je zoveel mogelijk zonne-energie gebruiken!

Bron: https://solarwatt.nl

Offerte

Contacteer ons voor een vrijblijvende prijsopgave via ons contactformulier.

Neem daarnaast ook eens een kijkje bij ons aanbod aan zonnepanelen en laadpalen.