EnergieWest

INFRAROODVERWARMING

Efficiënte infrarood verwarming

Infrarood verwarming biedt een efficiënte oplossing voor wie op zoek is naar comfortabele warmte, zelfs onder extreme weersomstandigheden. In plaats van de lucht te verwarmen, richt infrarood verwarming zich op het verwarmen van objecten, wat energiebesparend werkt en snel een aangename temperatuur in de kamer creëert. Net zoals de zon warmte levert door objecten te verwarmen, doen infraroodpanelen hetzelfde, zonder schadelijke UV-stralen.

Werking van infrarood verwarming

Infrarood verwarming verschilt van conventionele verwarming doordat het niet de lucht verwarmt, maar direct objecten en mensen in de kamer. Met behulp van lange golf infraroodstraling, vergelijkbaar met zonnestralen maar zonder schadelijke UV-stralen, verwarmen deze panelen efficiënt en creëren ze een aangename warmte-ervaring.

conventionele warmte
stralingswarmte

Infrarood verwarming met thermostaat

Het gebruik van een thermostaat met infrarood verwarming zorgt voor een constante temperatuur in de kamer en draagt bij aan energiebesparing. Met verschillende opties, zoals plug-in, draadloos wifi of geïntegreerd slim, bieden deze thermostaten gebruiksgemak en duurzaamheid door alleen te verwarmen wanneer nodig.

Toepassingen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming is veelzijdig inzetbaar, zowel als hoofdverwarming als bijverwarming, en biedt een ideale oplossing voor verschillende ruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers, badkamers en zelfs buiten op het terras. Met diverse montagemogelijkheden, zoals aan het plafond of aan de muur, en opties zoals LED-verlichting, past infrarood verwarming perfect bij elke situatie.

Ontdek de voordelen van infraroodverwarming

Snelle, comfortabele warmte

Infrarood verwarming verwarmt direct objecten en mensen, wat resulteert in een snelle en gelijkmatige warmteverdeling door de ruimte. Dit betekent dat je snel kunt genieten van een comfortabel klimaat op kantoor.

Energiebesparing

Door de efficiëntie van infrarood verwarming verbruik je minder energie dan bij traditionele verwarmingssystemen. Bovendien kan het werken op groene stroom de CO2-uitstoot verder verminderen.

Gezondheidsvoordelen

Infrarood verwarming zorgt voor een betere luchtkwaliteit door geen luchtcirculatie te veroorzaken, wat voordelig is voor mensen met allergieën of luchtwegproblemen. Het reguleert ook vocht, wat helpt bij het voorkomen van schimmel- en vochtproblemen.

Flexibel en ruimtebesparend

Infraroodverwarming biedt flexibiliteit door gerichte warmteafgifte, waardoor alleen gebruikte ruimtes verwarmd worden. Dit resulteert in energiebesparing en ruimteoptimalisatie, waardoor kostbare vloer- en muurruimte vrij blijven voor andere doeleinden.

5

Onderhoudsarm

Een infrarood paneel heeft geen verbrandings- of bewegende onderdelen. De elementen die in een paneel verwerkt zitten hebben geen onderhoud nodig en zijn zeer duurzaam. Geen ingewikkelde jaarlijkse onderhoudsbeurten meer zoals bij cv-installaties, het enige wat de panelen nodig hebben is zo nu en dan een schoonmaakbeurt met een vochtige doek.

6

Lange levensduur

Een infrarood paneel heeft geen verbrandings- of bewegende onderdelen. De elementen die in een paneel verwerkt zitten hebben geen onderhoud nodig en zijn zeer duurzaam. Geen ingewikkelde jaarlijkse onderhoudsbeurten meer zoals bij cv-installaties, het enige wat de panelen nodig hebben is zo nu en dan een schoonmaakbeurt met een vochtige doek.

Wat kost infrarood verwarming per jaar

Berekend aan de hand van een woning met 120 m² oppervlakte. De isolatiewaarde is afgestemd naar de huidige normen. De eenmalige kosten voor de infrarood verwarming bestaan uit € 7.072,- voor de panelen en € 1.056,- voor de sturing.

Berekening jaarlijkse kosten verwarming Infrarood Gasverwarming Pelletverwarming
Energiebehoefte
3.805 kWh
8.860 kWh
2.133kWh
Exploitatiekosten
€ 1.522,00
€ 1.240,40
€ 191,97
Bedrijfsinhoud voor hulpeenheden
€ 0,00
€ 70,00
€ 40,00
Onderhoudskosten
€ 0,00
€ 200,00
€ 230,00
Kosten schoorsteenvegen
€ 0,00
€ 60,00
€ 120,00
Reparatiekosten
€ 80,00
€ 204,00
€ 124,00

Totale bedrijfskosten

€ 1.602,00
€ 1.77440
€ 705,97
Eenmalige investering
€ 8.128,00
€ 18.655,,00
€ 29.089,00
Eenmalige kosten gespreid over 20 jaar gebruik
€ 406,40
€ 932,75
€ 1.454,45
Totaal exploitatiekosten en éénmalige kosten verdeeld over de gebruiksduur
€ 2.008,40
€ 2.707,15
€ 2.160,42

Moderne woningen, met aanzienlijk lagere energiebehoeften dan enkele decennia geleden, vinden nu het meest kosteneffectieve verwarmingsalternatief in infraroodstralingswarmte. Dit betekent dat elektriciteit de voorkeur heeft! In vergelijking met andere systemen leiden de initiële investeringskosten van infraroodverwarming vanaf dag één tot aanzienlijke kostenbesparingen. Er is geen noodzaak voor jarenlange afschrijvingen – de besparingen beginnen direct.

Zelfs zonder zonnepanelen overtreft infraroodstralingswarmte nog steeds andere verwarmingssystemen op het gebied van kostenbesparing. Echter, het installeren van een PV-systeem blijft een verstandige keuze, omdat dit u grotendeels onafhankelijk maakt van toekomstige stijgingen in energiekosten, die alle soorten verwarming beïnvloeden.

Ontdek onze selectie Infraroodverwarmers

infrarood slaapkamer

SLAAPKAMER/LIVING

infrarood badkamer

BADKAMER

infrarood terrasverarming

TERRAS

Bent u klaar om de stap te maken?

Ontdek meer over infraroodverwarming en laat ons je helpen bij het kiezen van een duurzame energieoplossing

Scroll naar boven