Glas-folie zonnepanelen plaatsen

Energiewest is uw vakman inzake zonnepanelen die beschikt over het bekwaamheidsattest (RESCert certificaat) voor de plaatsing ervan.

Energiewest

Glas-folie zonnepanelen plaatsen West-Vlaanderen: Solarwatt glas-folie ECO 120M style zonnecel

Energiewest kiest voor zonnepanelen van Solarwatt, een Duits merk dat kwaliteit voorop stelt en over 25 jaar ervaring beschikt.

De voordelen van glas-folie zonnepanelen van Solarwatt:

 • De prijs-kwaliteitverhouding van deze panelen is uitstekend.
 • De investering is laag en de terugverdientijd van een installatie over de jaren heen, is optimaal.
 • Er gebeurde een uitgebreide testing van de bestendigheid van deze panelen tegen te snelle degradatie.
 • Door testing blijkt dat deze panelen ook geschikt zijn voor aan de kust, op boerderijen, in regio’s met hoge windsnelheden evenals in regio’s met veel sneeuwval.
 • Hierdoor kunnen leveranciers een garantie van 15 jaar bieden op de producten. En dit geldt ook op de prestaties gedurende de eerste 15 jaar!

Energiewest is een erkend Solarwatt installateur

Energiewest beschikt over een het RESCert certificaat voor het plaatsen van glas-folie zonnepanelen. De firma biedt:

 • Een degelijk onderbouwd professioneel advies gebaseerd op uw elektriciteitsverbruik. Op basis hiervan wordt een voorstel gemaakt over de benodigde panelen, de soort, de hoek van plaatsing enz.
 • Een deskundige plaatsing voor de meest optimale opbrengst.
 • Het RESCert certificaat na plaatsing. Hiermee kan u aanvraag doen om in aanmerking te komen voor premies bij de overheden.  

Glas-folie zonnepanelen plaatsen West-Vlaanderen: kies voor de gecertificeerde vakmensen van Energiewest.

Soorten glas-folie zonnepanelen Solarwatt

 • Panel classic style: Deze zonnepanelen hebben een mooi ontwerp, maar zijn toch economisch en robuust. De zonnecellen zijn volledig zwart en het glas heeft een anti-reflecterende coating. Hierdoor heeft het geheel een gelijkmatig zwart oppervlak.
 • Panel classic pure: Het verlies van energie bij dit type betaalbare zonnepanelen wordt zo laag mogelijk gehouden door de zonnecellen minder warmte te laten binnenkrijgen. Daarnaast zit er op de achterzijde van de panelen een witte folie waardoor het zonlicht meer reflecteert op de zonnecel. Hierdoor hebben deze panelen een iets hoger vermogen. Het frame van deze panelen is aluminiumkleurig.

Kies voor de kwaliteit van Energiewest.

Hebben uw zonnepanelen teveel opgebracht naargelang uw verbruik op dat moment? U kan deze overproductie tijdelijk opslaan op een thuisbatterij. Ook deze kan u laten installeren door Energiewest. Neem hiervoor een kijkje op onze pagina thuisbatterijen:

Omschrijving van het begrip glas-folie zonnepaneel

Bij een installatie van zonnepanelen, verkrijgt u elektriciteit uit zonne-energie. De zonnecellen in de panelen, de kleine vierkantjes die u ziet, zijn diegenen die het zonlicht opvangen. Panelen bestaan uit twee lagen waartussen elektrische stroom ontstaat door een spanningsverschil. Wanneer de voorkant van een paneel bestaat uit glas en de achterkant uit kunststof folie, spreekt met van glas-folie zonnepanelen.

Voordelen van het installeren van glas-folie zonnepanelen

Deze panelen, met kunststof, laten installeren heeft een aantal voordelen ten opzichte van het gebruik van andere materialen:

 • Kunststof folie is goedkoper en gemakkelijker te produceren dan glas waardoor een installatie voordeliger is in prijs.
 • Door het gebruik van kunststof zijn de panelen lichter. Dit heeft voordelen voor de plaatsing zelf alsook voor de draagkracht van het oppervlak van plaatsing.

Nadelen van het installeren van glas-folie zonnepanelen

Deze panelen, met kunststof, laten installeren heeft ook een aantal nadelen ten opzichte van het gebruik van andere materialen:

 • De zonnecellen hebben bij wijze van spreken een minder goede ‘verpakking’, waardoor de zonnecellen kwetsbaarder zijn en ze een kortere levensduur hebben.
 • Ze hebben een groter verlies in rendement en dus opbrengst naarmate ze ouder worden.

Om de voor- en nadelen van de glas-folie zonnepanelen af te wegen tegen deze van glas-glas zonnepanelen neemt u best ook eens een kijkje op onze glas-glas pagina.

Energiewest is uw beste keuze!