Glas-folie zonnepanelen plaatsen West-Vlaanderen

Glas-folie zonnepanelen plaatsen West-Vlaanderen: Energiewest is uw specialist bij het plaatsen van glas-folie zonnepanelen. Hun vakmensen beschikken over het bekwaamheidsattest (RESCert certificaat) om deze panelen te plaatsen.

Glas-folie zonnepanelen plaatsen West-Vlaanderen: Energiewest

Glas-folie zonnepanelen plaatsen Oost-Vlaanderen: Solarwatt glas-folie ECO 120M style zonnecel

Wenst u kwaliteit? Energiewest kiest uitsluitend voor panelen van Solarwatt. Dit merk is van Duitse origine en beschikt over reeds 25 jaar ervaring in de productie van zonnepanelen.
De keuze voor glas-folie zonnepanelen van Solarwatt leidt tot een aantal voordelen:

 • Deze panelen zijn verhoudingsgewijs qua prijs en kwaliteit excellent.
 • De aankoopkost is laag en een installatie verdient zichzelf optimaal terug in tijd.
 • De panelen worden grondig getest op hun standvastigheid tegen te snelle degradatie.
 • Hierdoor blijkt ook dat deze panelen eveneens gebruikt kunnen worden aan zee, op boerderijen of in gebieden waar er hoge windkracht is of veel sneeuw valt.
 • Installaties kunnen hierdoor van de leveranciers een garantie van 15 jaar krijgen. En deze garantie is ook van toepassing op de prestaties van deze panelen gedurende de eerste 15 jaar!

Energiewest is een erkend Solarwatt installateur

De vakmensen van Energiewest, erkend als gecertificeerd installateur, bieden hun klanten:

 • Een onderbouwd professioneel, eerlijk advies over het aantal panelen dat u nodig heeft, de soort panelen die in uw geval de beste keuze zijn, de hoek van plaatsing, enz. Dit op basis van een screening van uw persoonlijk elektriciteitsverbruik.
 • Een vakkundige plaatsing van uw installatie zodat deze u van een optimale opbrengst kan voorzien.
 • Een deskundige uitleg over het verkrijgen van eventuele premies van de overheid. Energiewest kan hun klanten de mogelijkheid tot de aanvraag van premies bieden dankzij het feit dat de firma erkend is als installateur en over een RESCert certificaat beschikt.

Glas-folie zonnepanelen plaatsen West-Vlaanderen: Energiewest is uw professionele vakman!

Soorten glas-folie zonnepanelen Solarwatt

 • Panel classic style: Deze glas-folie zonnepanelen hebben een prachtig design, maar zijn toch degelijk en qua hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Doordat de zonnecellen zwart zijn en het glas een anti-reflecterende laag heeft, hebben deze panelen een egale zwarte look.
 • Panel classic pure: De zonnecellen van deze betaalbare panelen zijn zo ontwikkeld dat ze minder warmte binnen krijgen. Hierdoor kan het verlies van energie minimaal worden gehouden. Bovendien zorgt een witte laag op de achterkant van de panelen ervoor dat het zonlicht meer weerkaatst op de zonnecellen. Hierdoor ligt het vermogen van deze panelen iets hoger. Deze panelen hebben een frame van aluminiumkleur.

Glas-folie zonnepanelen plaatsen West-Vlaanderen: kies voor de degelijke kwaliteit van Energiewest!

U kan de overproductie van uw panelen ook thuis opslaan wanneer uw verbruik lager is dan uw opbrengst. Meer uitleg hierover vindt u op onze pagina thuisbatterijen:

Glas-folie zonnepanelen plaatsen West-Vlaanderen: omschrijving van het begrip glas-folie zonnepaneel


Wat is nu de werking van zo’n zonnepaneel eigenlijk? Zoals eerder vermeld bestaat een paneel uit verschillende zonnecellen, dit zijn de kleine vierkantjes die je ziet. Het zijn deze zonnecellen die de zonne-energie gaan opvangen. Een zonnecel heeft twee lagen. Het is het spanningsverschil tussen beide dat zorgt voor elektrische stroom. Men spreekt van glas-folie zonnepanelen wanneer de voorste laag van glas is en de achterkant gemaakt is van kunststof folie.


Glas-folie zonnepanelen plaatsen West-Vlaanderen: voordelen glas-folie

Het gebruik van kunststof, in plaats van andere materialen, voor zonnepanelen zorgt voor een aantal voordelen:

 • Kunststof folie is makkelijker in productie dan glas en voordeliger in prijs. Hierdoor zal een installatie goedkoper zijn in aankoop.
 • De panelen wegen minder doordat kunststof lichter is. Dit maakt ze vlotter in plaatsing en heeft ook voordelen qua draagkracht van het gebouw waarop ze geplaatst worden.

Glas-folie zonnepanelen plaatsen West-Vlaanderen: nadelen glas-folie

Het gebruik van kunststof folie in plaats van andere materialen brengt ook een aantal nadelen met zich mee:

 • De zonnecellen zijn als het ware minder stevig zijn ‘verpakt’ wat ze fragieler maakt en dus hun levensduur verkort.
 • De panelen verliezen meer in rendement en dus vermindert de opbrengst met de leeftijd van de panelen.

Wanneer u glas-glas zonnepanelen en glas-folie zonnepanelen volledig wil vergelijken, neem dan een kijkje op onze glas-glas pagina:

Glas-folie zonnepanelen plaatsen West-Vlaanderen: Energiewest is de meest logische keuze!

Energiewest is ook actief in Oost-Vlaanderen: