Glas-folie zonnepanelen plaatsen Oost-Vlaanderen

Glas-folie zonnepanelen plaatsen Oost-Vlaanderen: Energiewest beschikt over het bekwaamheidsattest (RESCert certificaat) voor het plaatsen van installaties met zonnepanelen van Solarwatt. Dit Duitse merk heeft reeds 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van verschillende types zonnepanelen.

Glas-folie zonnepanelen plaatsen Oost-Vlaanderen: Energiewest

Glas-folie zonnepanelen plaatsen: Solarwatt glas-folie ECO 120M style zonnecel

Energiewest kiest enkel voor glas-folie zonnepanelen van Solarwatt. Dit Duitse bedrijf beschikt over decennialange ervaring wat duidelijk blijkt uit de hoge kwalitatieve betrouwbaarheid van hun zonnepanelen. Solarwatt gebruikt een zelf ontwikkelde productietechniek met garantie op constante hoge kwaliteit.

De voordelen van glas-folie zonnepanelen van Solarwatt:

 • De glas-folie zonnepanelen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Hierdoor kan men uitgaan van een lage investering met een optimale terugverdientijd van een installatie.
 • De panelen werden uitgebreid getest en zijn degradatiebestendig.
 • Glas-folie zonnepanelen zijn geschikt voor aan de kust omdat ze zoutnevelbestendig zijn. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor boerderijen zoals blijkt uit de ammoniatest. En ze slagen met glans in de belastingtest waardoor kunnen worden geplaatst in regio’s met hoge windsnelheden of sneeuwval. Wanneer men in een regio woont waar dit voorkomt, kan men dus ook met een gerust hart glas-folie panelen installeren. 
 • Leverancier bieden tot 15 jaar productgarantie en tot 25 jaar vermogensgarantie.
 • Er wordt zelfs na 25 jaar nog een vermogensgarantie van 80 procent resterend vermogen geboden.

Energiewest is een erkend Solarwatt installateur

De vakmensen van Energiewest bieden u:

 • Een degelijke service.
 • Professioneel advies op maat. Het persoonlijke elektriciteitsgebruik van elke klant wordt eerst nauwkeurig in kaart gebracht. Het advies over de hoeveelheid en soort panelen, hellingsgraad, enz. wordt hierop gebaseerd.
 • Een plaatsing gebaseerd op deskundigheid om een optimale opbrengst te bereiken.
 • De mogelijkheid, dankzij het RESCert certificaat, om in aanmerking te komen voor premies van de overheid.

Glas-folie zonnepanelen plaatsen: Energiewest is deskundige vakman!

Soorten glas-folie zonnepanelen Solarwatt

 • De Solarwatt classic style onderscheidt zich door het mooie ontwerp, maar is toch economisch en robuust. De voorkant van dit paneel bestaat uit volledig zwarte zonnecellen die zijn beschermd door gehard zonneglas. Hierop bevindt zich een anti-reflecterende coating. De achterzijde van het paneel bestaat uit zwarte folie. Dit alles tezamen zorgt ervoor dat de panelen een egale zwarte oppervlakte hebben waardoor een installatie volledig kan opgaan in de achtergrond.
 • De Solarwatt classic pure zorgt voor optimale prestaties. Het type zonnecellen in dit paneel zorgen voor minder warmte in de zonnecel. Hierdoor is het verlies van energie minimaal.  Daarnaast bevat de achterzijde van dit paneel een witte folie wat zorgt voor meer reflectie van zonlicht op de zonnecel. Hierdoor ligt het vermogen iets hoger dan bij het paneel van de Solarwatt classic style. Dit paneel heeft een aluminiumkleurig frame.

Kiezen voor Energiewest, is kiezen voor kwaliteit.

Overproductie van uw panelen thuis opslaan? Energiewest plaatst ook thuisbatterijen. Voor meer info kan u terecht op onze pagina thuisbatterijen:

Glas-folie zonnepanelen plaatsen Oost-Vlaanderen: omschrijving van het begrip glas-folie zonnepaneel

Bij zonnepanelen gaat het om het verkrijgen van elektriciteit uit zonne-energie. De zonnecellen in de panelen, de kleine vierkantjes die men ziet, zijn diegenen die het zonlicht opvangen. Elk zonnepaneel heeft twee lagen. De zonnecellen genereren elektrische stroom door het spanningsverschil dat ontstaat tussen deze lagen. Wanneer de voorkant van het paneel bestaat uit glas en de achterkant uit kunststof folie, spreekt met van glas-folie zonnepanelen.

Glas-folie zonnepanelen plaatsen Oost-Vlaanderen: voordelen glas-folie

Het gebruik van kunststof, ten opzichte van andere materialen, leidt tot een aantal voordelen:

 • De investeringskost is lager omdat kunststof folie goedkoper en makkelijker te produceren is dan glas. Ook de terugverdientijd van een installatie is optimaal.
 • Glas-folie zonnepanelen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Kunststof is lichter dan bijvoorbeeld glas. Glas-folie panelen kunnen dan eventueel gebruikt worden bij ondergronden die niet stevig genoeg zijn om een installatie van glas-glas zonnepanelen aan te kunnen.

Glas-folie zonnepanelen plaatsen Oost-Vlaanderen: nadelen glas-folie

Het gebruik van kunststof, ten opzichte van andere materialen, leidt ook tot enkele nadelen:

 • Kunststof is een minder stevig materiaal waardoor de zonnecellen waardoor de zonnecellen bij wijze van spreken een minder goede ‘verpakking’ hebben. Hierdoor zijn de cellen kwetsbaarder zijn en hebben ze een kortere levensduur.
 • Naarmate de panelen ouder worden hebben ze een groter verlies in rendement en daalt de opbrengst.

Kijk ook eens op onze glas-glas pagina om de voor- en nadelen van beide soorten panelen tegen elkaar af te wegen:

Glas-folie zonnepanelen plaatsen Oost-Vlaanderen: Energiewest, als erkend installateur, is de meest logische keuze voor het plaatsen van uw glas-folie zonnepanelen!

Energiewest is ook actief in West-Vlaanderen: